lauantai 21. joulukuuta 2019

Pikkujoulut Humppilassa
LRC:n pikkujouluja vietettiin 30.11. Humppilan Lasitornissa. Kunnon joulubuffan jälkeen siirryttiin yläkerran kabinettiin viettämään yhdistettyä 25-vuotisjuhlaa ja pikkujoulua oman porukan kesken. Esan avajaispuheen jälkeen käytiin hieman läpi alaosastomme menneisyyttä ja tulevaisuutta, ja sen jälkeen Maija-Leena toimitti CCY:n hallituksen tervehdyksen juhlavuottaan viettävälle LRC:lle. Hän jakoi hallituksen valtuuttamana myös LRC:n jäsenille myönnetyt harraste-/ansiomerkit: kultainen ansiomerkki Virpi Uusitalolle, hopeinen ansiomerkki Esa Uusitalolle ja Leena Blomqvistille sekä pronssinen harrastemerkki Heli Sälkkeelle. Edellisen kerran LRC:ssä on jaettu  harraste-/ansiomerkkejä vuonna 2014.
 
Virallisten puheiden lomassa muisteltiin porukalla yhteisiä tapahtumia ja pohdittiin koiriin ja yhteistoimintaan liittyviä asioita. Monissa tarinoissa tuli esille rakkaan rotumme omalaatuiset elkeet: kenen jalkaa juilii vallan vietävästi juuri niillä askeleilla, jotka juostaan tuomarin katseen alla; kenellä taas henki loppuu ja sylkirauhaset valuvat kuin Niagaran putous silloin – ja vain silloin – kun muuten mukavassa näyttelypaikassa on siirryttävä kehänauhojen sisäpuolelle. Toiset astelevat universumin omistajan ylväydellä arkenakin, toisilla taas ryhti löytyy vasta metsän keskellä (lihapulla)jäljestyksessä…

Kakkukahvien lomassa pidettiin myös arpajaiset, joissa ei tällä kertaa myyty yhtään arpaa: juhlavuoden kunniaksi LRC tyhjensi varastonsa ja lahjoitti pikkujouluvieraille viime vuosien aikana myymättä tai muuten ylimääräiseksi jääneet tuotteet kiitokseksi osallistumisesta. Jaossa oli kauniita lasitavaroita, kynttilöitä, lippiksiä ja pyyhkeitä.Pisteenä iin päällä olivat tietenkin vielä pikkujoululahjat – sesongin kiireet jouduttivat joulupukin askelia niin, että hänet tavattiin vain pikaisesti ruokailun yhteydessä, mutta onneksi pukilla oli apulaisia, jotka jakoivat lahjapöydän antimet sujuvasti ja sukkelasti kilttien lrc-läisten odottaviin käsiin. Kauniiden pakettien sisältä löytyi kivoja yllätyksiä, jotka tuovat kotonakin mieleen jouluisen iltapäivämme Humppilan Lasitornissa. Ja niinpä matka kohti joulua, uutta vuotta ja uusia kujeita kohti saattoi alkaa.
Sydämelliset kiitokset kaikille mukana olleille, toivottavasti tavataan ensi vuonna samoissa merkeissä!